Niektóre markety LIDL wytwarzają własne pieczywo (wypiekają). Pieczywo z Lidla jest super!. Np na warszawskim Bemowie Lidl został wyremontowany w sierpniu 2010 i pojawił się piec do pieczywa. W 2010 jeszcze nie wszystkie markety LIDL mają własne piece
fan chleba wiejskiego2011.04.19 20:31:52 a wie ktoś z czego robią ten chleb ? czy są w nim polepszacze ?
Fanlidla2011.04.20 00:17:04 Nie wiem czy są, ale pieczywo jest super
K2012.01.25 20:05:08 Bułki i chleby z lidla na drugi dzień są twarde jak kamień! Niestety akurat pieczywa nie polecam, natomiast w konkurencyjnym sklepie są bułki Tipp po 17 groszy za sztukę, cieplutkę, po prostu rozkosz.
Aspo2012.02.25 23:03:06 No to chyba nie jadleś pieczywa z lidla! Wyroznia go to ze na 2 dzien nadal jest smaczne. Jak tipp z reala za 17gr moze byc jadalny a co dopiero wzbudzac rozkosz?!? Idiota.
hanys2012.08.27 16:16:59 Potwierdzam, pieczywo z Lidla jest dobre świeże i ciepłe, ale po paru godzinach robi się podeszwa i kamień...
Spoxman2012.09.28 01:16:57 Praktycznie każde pieczywo wypiekane w marketach, jak Lidl, Intermarche albo Carrefour, jest z ciasta mrożonego wytwarzanego przemysłowo m.in. w Rumunii. Zawartość to m.in. E 282, E 471, E 300, E 472e. O reszcie nie wspominam.
hha2012.10.31 22:57:45 K, coś ci się chyba pomieszały te bułki. Przecież pieczywo z lidla drugiego dnia jest świeże, a chleb słonecznikowy, to nawet po 3-4 dniach można zjeść z przyjemnością. Nie sugerujcie się niektórymi bzdurami, tylko marsz do Lidla po pieczywo. :)
cezarr2013.02.01 09:31:17 Uważam chlebek wiejski z Lidla( mimo wysokiej ceny) za wyjątkowo smaczny i zdrowy.
gt2013.09.07 09:32:23 podgrzewają wcześniej przygotowane przez piekarnie pieczywo...
Super pieczywo jest jeśli robione za zakwasie. Te ma i składniki E i
Monika2013.10.03 22:32:16 Te chleby nie są wypiekane tylko odmrażane.
Nie mówię że są złe ale każdy powinien mieć tą świadomość.