Mikado, przyprawy z Lidla
Mikado to wewnętrzna marka Lidla. Głównie przyprawy, ale też np ketchup Mikado pikantny - bardzo smaczny. Sosy Mikado - musztardy, majonez i koncentrat pomidorowy są też warte polecenia.
Przyprawy z Lidla - Mikado rozwalają konkurencję, bo są kilka razy tańsze, opakowania są duże i w smaku też są ok. Polecam!
Przykładowe ceny - Papryka słodka Mikado 30g (przyprawa) 75 gr. (2010 listopad)
Zobacz produkty marki Mikado z Lidla
Podobne marki Lidla (artykuy spoywcze)
Combino, Favorini, FruitJumbo, Sodergarden, Green Grocer'S, Milbona, Lovilio, Tiradell, Vitakrone, Trattoria Alfredo, Sweet Home, Baroni, McEnnedy, Lidl, Henglein, El Tequito, Pilos, Bellarom, Crusti Croc, Espana, Fin Carre, Bluedino, First Nice, Pikok, Nautica,Forum: komentarze i opinie
Przyprawy jak przyprawy. Tanie czy drogie, produkowane przez znaną firmę, czy nie - różnicy dużej nie ma. Jednakże nie polecam niektórych przypraw Mikado. Oregano najlepsze produkuje Kamis ;) Sosy i keczupy Mikado w ogóle mi nie smakują.
Tanie,dobrej jakości,od dłuższego czasu kupuję przyprawy Mikado i jestem zadowolona.
Ja kupuję nie tylko przyprawy Mikado ale również majonez, ketchup a teraz w sezonie grillowym szczególnie lubię sos czosnkowy.
ketchup jest średni, ujdzie w tłumie, ale na zawsze rządzi KOTLIN
Najlepszy czosnek granulowany i pieprz ziołowy , jaki spotkałem. A najlepszy ketchup to NUMER VII z Fanexu.
chciałam zapytać, czy jest jakiś numer na infolinię Mikado?
Przyprawy Mikado mają tę przewagę nad pozostałymi, że nie zawierają paskudztwa pod nazwą "glutaminian sodu" a do tego są tańsze i bardziej aromatyczne od okrzyczanych: Kamis ostatnio też pod nazwą Galeo czy Kotanyi. Innych produktów Mikado nie znam, bo z ketchupów uznaję tylko Włocławek a majonez Kielecki.
Po prostu dobre przyprawy ot co. Do tego niedrogie. Lidl rządzi :)
Uważajcie na Curry mikado i inne "przyprawy do konkretnych dań". Zawierają 'glutaminian sodu', skutkiem ubocznym po jego spożyciu może być Ból Głowy, wysypki na skórze, i trudności z koncentracją. Glutaminian sodu jest też często ukryty pod inną łudząca nazwać 'Ekstrakt drożdzowy' i 'Hydrolizowane białka roślinne'. Dodają go najczęściej do specjalnych przypraw; wędlin; Parówek!!!; Tanich Kiełbas;. Ludzie uważajcie na to paskudztwo.
Maciuś, Uważaj na wszystko! Glutaminian sodu jest dodawany do wszystkiego, od parówek dla dzieci do kiełbasy, zupy..., Ludzie ułomni uczulają się nawet na powietrze lub mleko matki. Łomni ludzie powinni wiedzieć czego nie mogą jeść ale niech nie udają normalni i piszą apel do zdrowych ludzi. Tacy jak Maciuś robią zamęt w imię czego? ułomni często myślą, że są też normalni.
Wczoraj (18.08.2015) kupiłem musztardę Mikado de Dijon i jak mówią zrobiłem to dwa razy - pierwszy i ostatni - sama sól
SunH, przyadłoby się Tobie trochę rozumu. Widać że wiedza jaka dysponujesz jest bardzo mocno ograniczona. Nie podawaj siebie za przykład, jeśli czytasz skład produktów PO przyniesieniu ich do domu> Skład produktu należy czytać PRZED zakupem i wtedy można uniknąć glutaminianiu i innych świństw.
Koncentrat Pomidorowy Mikado 30 %. Prócz pomidorów na 100 gram produktu dodali 16 g cukru, 0.5 g tłuszczu, białko 5.2g bialka no i oczywiście tłuszcze trans. Sama naturka 110 % pomidora w pomidorze. Oczywiścienie polecam.
właśnie się dałem skusić MIkado ketchub pikantny xxxl bo był tani w dużej butli i nie ma w składzie glutaminianu, za to smak ma paskudny czysty cukier z octem i jakiś sztuczny kolor bo ma smak ulepu a nie keczubu. Nie polecam chyba ze na hallowen jako sztuczna krew, jeszcze jedno ma skrobię GMO jako zagestnik
z pośpiechu urwało kilka słó miało być "bo ma smak ulepu i kolor"....
do : 2016.09.06 g. 17:34:53 zanim coś napiszesz to sprawdź, bo zdradzę ci teraz wielką tajemnicę znaną tyko nielicznym wybrańcom: pomidor ma w sobie naturalny cukier i tłuszcze. A teraz porada. sprawdź co to znaczy koncentrat :) buchachacha :)
do aaa lepiej nie zdradzaj nic bo tylko zdradzasz swoją niewiedzę w temacie ketchupów wiec informuję cię że w składzie jest cukier na drugim miejscu po koncentracie a na trzecim ocet wiec nie pierdziel tu o naturalnych ilościach bo my tu mówimy o cukrze dodanym dodatkowo i to w gigantycznych ilościach
Ostnio w Lidlu brak koncentratu pomidorowego Mikado. Pudliszki drogie i mi nie odpowiadają. Przenioslam się do innego sklepu.
Mi smakuje francuska musztarda z żółtymi i bronzowymi całymi ziarnami gorczycy, choć dla niektórych może być za słona.
Kethup jest niczego sobie. Poprostu kethup jak kethup.
Co za GOOWNO! Nie polecam, torebka do pieczenia dołączona do przyprawy spaliła się zaraz po włożeniu do piekarnika, na opakowaniu piszą włożyć do piekarnika 200 stopniu, a tu po włożeniu taki zonk. Kilo mięsa do wyrzucenia, no chyba ze mam jeść oblepione kawałkami stopionego plastiku.
1
1
1
1