Artykuły spożywcze - opinie o produktach z Lidla
Pieczywo z Lidla - Lidl modernizuje sklepy i po remoncie pojawia się często piec do pieczywa wtedy można kupić świeże pieczywo. Świetny pomysł, bo np Chleb Drwalski jest rewelacyjny i specjalnie jeździmy po ten chlebek. Dobre są też ciabaty, croissanty. Bułki z pestkami dyni i bagietki. Świetne pieczywo, pełne i ciężkie a nie wydmuszki. Pączki w cenie około złotówki. Pieczywo jest mocnym punktem Lidla. Polecam!
Zobacz również
Forum: komentarze i opinie
Na Śląsku jest też chleb z piekarni w Rybniku - Boguszowicach. Jeśli tylko jest w Lidlu to właśnie taki chleb kupuję.
Dla szukajacych dobrego pieczywa, to w zabrzanskiej Biedronce k. Multikina (wiem, wiem konkurencja)jest bardzo dobry wybor produktow z piekarni Czerwionka-Leszczyny. Nie wiem czy jest dostepny w Lidlu.. a odnosnie chleba z Boguszowic - to moge potwierdzic ze rowniez jest bardzo smaczne. Na pewno jest w Lidlu w Piekarach Slaskich.
Prawie codziennie po pracy zaglądam do lidla tylko po pieczywko - chlebuś drwalski i bułeczki z pestkami. Nasze polskie piekarnie zeszły już dawno na psy. Bułki są puste w środku, chleb na drugi dzień sypie się pod nożem. W sumie rozumiem, koszty trzeba obniżać do wymagań kupujących - cena za jakość, mniej mąki, mniej drożdży i nadal chleb utrzymuje przyzwoitą cenę, a że jeść tego się nie da...
a czy ktos wie jaki ma skład ten chleb drwalski ? bo smakuje super ale co w nim jest ?
pyszne rogaliki mają
Rogaliki są duże i tanie-55gr.,bułki też świetne ale najlepszy to chleb słonecznikowy(zawsze trafiam na ciepły
Ja zawsze rano idę po chrupiący chlebek i bułki, które kosztują 29gr i są pyszne
Kupuję zawsze w Lidl chleb słonecznikowy,jest naprawdę pyszny.
Ciekawe dlaczego przy półkach nie ma podanego składu tego wspaniałego pieczywa?
Niestety od dłuższego czasu bułki fitnes są wydmuszkami i niewiele w nich prawdziwego pieczywa. W związku z powyższym składam reklamację i czekam na zmianę produktu.
Jem tylko jak jestem zdesperowana. Na co dzien przeraza mnie brak skladu !!!
A w zwyklej piekani nie przeraza cie brak składu?
Gdy jest świeże, jest OK. Jednak bułki na drugi dzień twarde, a chleby też długo nie wytrzymują. Kupujemy raczej na śniadanie niż na kolację.
wielka szkoda, że nie ma tego asortymentu, tej oferty w każdym lidlu :( może czas to zmienić... ; ))
U nas niedawno pojawił się w Lidlu piec do pieczywa, super pomysł, pieczywo świeże i chrupiące, duży wybór bułeczek z różnymi ziarnami i chlebków, codziennie rano na śiadanko świeże pieczywko :)
To pieczywo jest koszmarne ! Nie wiem co jest w tych bułkach , ale jeżeli po jednym dniu są całkiem twarde , to co jest nie tak. Normalne, dobre pieczywo trzyma co najmniej kilka dni. A jak się samemu upiecze to i prawie dwa tygodnie można jeść.
To ściema! Bułki sprzedawae w Lidlu są zamrażane ciekłym azotem i trzymane kilka miesięcy zanim trafią na półki.
Pieczywo może jest dobre ale na pewno nie świeże. Są to zamrożone masy które lidl później wypieka
Aga a myślisz że jak robią piekarnie typu Piekarnia Szwajcarska? Wypiekają dokładnie tak samo. Taka jest teraz technologia. Małe piekarnie tak nie robią ale korporacyjne tylko tak - całość ciasta robi się w centrali a w piekarni wypiekają jak na stacji paliw. Zresztą co to zmienia skoro pieczywo w Lidlu jest ok